ŞEKERSİZ FISTIK EZMESİ

tarifler

Düşünsenize içinde ne olduğunu tam olarak bildiğiniz, şeker, bitkisel yağlar, katkı, koruyu içermeyen %100 fıstıktan yapılmış mükemmel bir fıstık ezmesi. Kulağa çok hoş geliyor öyle değil mi? Aslında çok basit. Kullanacağınız malzemeler fıstık. Evet sadece fıstık.

  • İstediğiniz miktarda tuzsuz yer fıstığını kısık ateşte hafifçe kavurun. Bu aşama, ciddi bir kavurma işlemi değildir. Sadece kabuklarının daha kolay soyulmasına ve fıstıkların daha iyi kremalaşmasına yardımcı olur. Hafif sıcak olduğu için de kokusu baş döndürücü olabilir. Daha sonra fıstıkların kabuklarını elinizle ya da bir mutfak havlusuyla ovuşturarak ayırın. Büyük bir kısmı bu şekilde kolayca ayrılıyor. Aralardan fıstıkları seçmek zor geliyorsa onun da çözümü var. Çok iri delikli olmayan bir süzgece alıp sallayın. Şimdi hazırsınız.
  • Fıstıkları robota alıp, çalıştırın. Arada bir iki kez açıp karıştırabilirsiniz. Yalnız dikkat edin karıştırmak için açtığınızda kendinizi kaşıklarken bulabilirsiniz.
  • Fıstıkları robotta çekerken biraz sabırlı olmalısınız. Çünkü tamamen çekildikten sonra en son safhada yağı çıkmaya başlıyor. Bu aşamadan sonra zaten en fazla 3 dakikanız var.
  • İstediğiniz kıvama gelen fıstıkların üzerine biraz deniz tuzu çekerseniz daha da lezzetli bir hale geliyorlar.
  • Fıstık zaten yağlı bir besin olduğu için ekstra yağ eklemenize gerek yok. Eğer biraz tatlı olmasını isterseniz içine bal, ya da keçiboynuzu veya herhangi bir pekmez türünden bir miktar ekleyebilirsiniz. O zaman kıvamı biraz daha koyulaşacaktır. Ama en lezzetli hali yoğun fıstık tadı olan sade hali kesinlikle.