page-header

BROWNİMSİ

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı keçiboynuzu özü
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2/3 çay bardağı kakao
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık /file badem/ceviz
  • 50 gr en az %70-%80 kakao oranı bitter çikolata (eklemeyebilirsiniz)

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsinize pişirme kâğıdı serip kenara alın. Fındık ya da ceviz kullanacaksanız tavada hafifçe kavurun. Yumurtaları keçiboynuzu özü ile güzelce köpük köpük olana dek çırpın. Mikseri bir kenara bırakın. Sütü, kakaoyu ekleyin kaşıkla karıştırın. Unu, kabartma tozunu, fındıkların / cevizin yarısını ve parçaladığımız bitter çikolatanın yarısını ekleyin, kaşıkla karıştırmaya devam edin. Karışım homojen hale gelince fırın kabına dökün, kıvamının koyu olmasından korkmayın. Üzerine ayırdığınız fındıkları /cevizleri ve bitter çikolatayı serpiştirin. Sadece 12 Dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Daha uzun süre pişirirseniz ıslak bir browni değil, kakaolu kek gibi olacaktır. Ertesi gün sanırım artık vazgeçilmeziniz haline gelecek, çünkü soğuyunca da ayrı bir güzel. Hele kahveyle birlikte denemediyseniz, çok şey kaçırıyorsunuz demektir.

 

Back to top of page