page-header

KAKAOLU FINDIK KREMASI

Kahvaltıda bir dilim ekmeği üzerine kakaolu fındık kreması olsa ne harika olurdu öyle değil mi? Hem de işlenmiş şeker ilave etmeden yapacağınız, kan şekerinizle hızlı şekilde oynamayan, içinde gereksiz yağlar, katkılar koruyucular bulunmayan cinsten. Böyle bir lezzetten mahrum kalmak zorunda değilsiniz. Sadece 5-10 dakikanızı ayırmanız yeterli.

  • 1 su bardağı çiğ fındık
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı keçiboynuzu özü, pekmezi ya da bal
  • 1/3 su bardağı süt (istediğiniz kıvama göre ayarlayın)
  • Minicik gerçek vanilya tozu ya da özütü

(Markette satılan minik paketlerdeki vanilyalar gerçek vanilya değildir. Elinizde yoksa koymayın.)

Fındıkları tavada hafifçe kavurun, kabuklarından ayırıp robota atın ve iyice çekin. Fındıklar, yer fıstığı kadar yağlı olmadığı için fıstık ezmesindeki kadar yağ bırakmıyor. İstediğimiz kıvama gelmesi için içine hindistan cevizi yağını ekleyip tekrar çekin; bu defa kremalaşacak. Kakao, keçiboynuzu özü, vanilya tozu, sütü de ekleyip robotu çalıştırın ve son kez bütünleşmelerini sağlayın. Bu kıvam tam ekmeğe sürmelik kıvamdır. Eğer daha akışkan olmasını istiyorsanız, süt miktarını artırabilirsiniz. Keçiboynuzu özünüz yoksa, pekmez, bal ya da maple (akaağaç) şurubu da kullanabilirsiniz. Süt içerdiği için mutlaka buzdolabında saklamalısınız. Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda en az 1hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz ve tüketebilirsiniz; ancak aklınızın bir köşesinde devamlı bulunacağı için o kadar süre saklar mısınız bu konuda bir fikrim yok. Bu harika fındık kremasını çocuklarınıza da yapabilir; onları sağlıklı yiyeceklerin ne kadar güzel olduğuyla tanıştırabilirsiniz. Yaşasın sağlıklı yaşam!

Back to top of page