page-header

TAHİNLİ ALTIN KEK

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı keçiboynuzu özü ya da pekmezi
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kalıbınıza pişirme kâğıdı serip kenara alın. Yumurtaları keçiboynuzu özü ile köpük köpük olana dek çırpın. Tahini, sütü ekleyin tekrar çırpın. Tam buğday unu, kabartma tozu ve en son parçaladığınız cevizleri ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini cevizle süsleyip fırına verin. En az 40 dakika içi güzelce pişinceye kadar kalmalı. Tahta bir çubukla kontrol edebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra soğuması için biraz dinlendirmelisiniz. Daha sonra dilimleyip kahve ile servis edebilirsiniz. Üzerine ev yapımı gerçek fıstık ezmesi ve şekersiz böğürtlen reçeli sürerseniz hayattaki tüm dertlerinizi de unutmanız mümkün. Bu üçlü mükemmel üçlü. Demedi demeyin.

Back to top of page