page-header

FISTIK EZMELİ KURABİYE

  • 2 su bardağı yulaf (robotta çekin)
  • 12 adet hurma 
  • 8 yemek kaşığı katkısız fıstık ezmesi (tarif için tıklayın.)
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yulafı robotta un haline getirin ve bir kaba alın. Hurmaları da en az 30 dakika suda bekletin. Üzerine 2 yemek kaşığı kaynar su ilave edip robotta çekin, böylece daha kolay püre haline geliyor. Eğer daha tatlı isterseniz birkaç hurma daha ekleyebilirsiniz ama şekeri bırakanlar için gayet ideal bir tatta. Fıstık ezmesini, süt ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştırın. Elinizle yoğurmak daha iyi sonuç verecektir. Kıvamı sizi hiç yormayacak, kolayca şekil alıyor. İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye koyun. Sonra elinize bir çatal alıp üzerine bastırarak hem inceltin hem de çizgili şekli verin. Oldukça büyük 10 adet kurabiye çıkıyor, daha ince ya da küçük yaparsanız 12-15 arası çıkacaktır. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 12-15 dakika arası pişirin. Her fırının performansı farklı olabilir, kontrol etmeyi unutmayın. Fırından çıktığında sıcak olduğu için biraz yumuşak görünecek ama sabredip biraz beklerseniz tam kıvamında olduğunu göreceksiniz. Artık istediğiniz her an kolayca yapabileceğiniz bir fıstık ezmeli kurabiyeniz var. Hem de şekersiz ve yağsız ayrıca enerji deposu.

Back to top of page