DEREOTLU TAM BUĞDAY POĞAÇA

tarifler
  • 2 yumurta (biri içine, diğerinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • Bolca dereotu
  • 1 çay bardağı lor peyniri

Üzeri için:

  • Çörekotu
  • Keten tohumu

Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bütünleştirin. Yavaş yavaş unu ilave edin. Kabartma tozu, tuz, havuç, peynir ve dereotunu da ekleyip, hamuru güzelce yoğurun. Elinizle istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve şekil vererek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı, ardından çörekotu ve keten tohumu serpiştirip 180 derecede ısıttığınız fırında 25 Dakika pişirin. Poğaçalar pişerken çayı demlemeyi, bir de kokusu için komşulardan özür dilemeyi unutmayın. Çünkü enfes kokuyorlar.