CEVİZLİ LOR PEYNİRLİ POĞAÇA

tarifler
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

İç Malzeme;

  • 3/4 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Üzeri için;

  • Çiğ susam
  • Keten tohumu

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsinize pişirme kâğıdı serip kenara alın. İç malzeme için lor peyniri ufalayın, parçaladığınız cevizleri ve deniz tuzunu da ekleyip hazırlayın ve onu da kenara alın. Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu güzelce bütünleştirin. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle önce yuvarlayın, sonra açın. Çok kalın olmamasına dikkat edin. İç malzemeden 1 kaşık koyup uçlarını birbiri üzerine gelecek şekilde iyice kapatın. Malzemeden kaçmayın, içi ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor. Üzerine yumurta sarısı ve susam-keten tohumu serperek önceden ısıttığınız 180 derece verin. 25 dk sonra çayınıza eşlik etmek için hazırdır.