- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tam buğday /çavdar unu
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- Minicik tuz
Avokadolu Püre / İç Malzeme
- Yarım avokado
- Keçi peyniri ya da lor peyniri
- Birkaç ceviz
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- Limon suyu
- Tuz, karabiber
Yumurtayı bir kâseye kırıp çatalla çırpın, üzerine unu ekleyin. Süt, keten tohumu ve tuzu da ekleyip bütünleşene kadar güzelce karıştırın. Çok az zeytinyağı eklediğiniz tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Tavaya dökmeden en alta biraz keten tohumu serpişte bilirsiniz. Böylece çıtır çıtır bir dürümünüz olur.
O arada mutfak robotuna iç malzemenin tümünü koyup birkaç saniye çalıştırın. Çok fazla çekmeyin ki krema gibi değilse parçalı bir avokado sosunuz olsun.
Kendi yaptığınız bu mükemmel lavaşın arasına avokadolu ezmeyi yayın. Üzerine de bir adet haşlamış yumurta dilimleyin ki protein değerini ikiye katlasın. Dürüm şeklinde sarın ve bu harika şeyin keyfini çıkarın. En az 3 saat acıkmama garantisi de benden.