page-header

ŞEKERSİZ MEYVE REÇELİ

Şekersiz reçel mi olur? Diye düşünüyorsanız şimdi hepsini unutun. Çünkü meyvelerde zaten doğal yolla gelen şeker vardır ve bundan fazlasına yani işlenmiş gereksiz şekere vücudunuzun hiç ihtiyacı yok.

Eğer çocukluğunuzdan beri yapay şekerleri tüketmeseydiniz yüksek ihtimal zaten damak tadınızı bu aşırı şekere alışmayacaktı ve meyvenin şekeri zaten yeterli gelecekti. Yani bu tamamen sizin bedeninizi, damak tadınızı ve beyninizi yönetmenizle ilgili. İnanın bu yaptığınız reçeller de gayet lezzetli olacak, hem de içinde ne olduğunu bildiğiniz, mis gibi gerçek reçeller.

  • 2 su bardağı meyve
  • (Çilek, böğürtlen, frambuaz)
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı maple (akaağaç) ya da bal

Not: Eğer meyvelerin tadını yeterli buluyorsanız tatlandırmak için bir şey eklemeyebilirsiniz.

Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayın, eğer çilek frambuaz ya da karadut gibi küçük meyvelerse tüm olarak da atabilirsiniz. Suyunu bırakmaya başlayacak zaten. 15 dakika orta ateşte pişip suyunu çekmeye başlarken limon suyunu ve chia tohumu ekleyin. Altını kısıp 5-10 dakika da böyle bekletin. Artık kıvamını alması ve koyulaşması gerekiyor. Chialar bu görevi zaten başarılı bir şekilde yerine getiriyor, bundan emin olabilirsiniz. Son birkaç dakika kala maple şurubu ya da balı ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Hafif ılıdıktan sonra kavanozlara boşaltın ve ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın. Taze olması için çok fazla miktarda yapmak yerine daha az yapın ve 1 hafta 10 gün içinde tüketin. Ne de olsa fazlasıyla doğallar. Sabahları kendi yaptığınız bir dilim ekmeğin üzerine sürün ve sağlıklı yaşarken aynı zamanda lezzet almanın keyfini çıkarın.

Back to top of page